vrijdag, 22 februari
nl | fr | en | de login: paswoord:
Advertenties

VOORWOORD.

Deze site is één die er MOEST komen... De duivensport is, onder invloed van heel wat maatschappelijke en technologische factoren, in volle ontwikkeling. One loft races, tijdritten van de Mont Ventoux, elektronisch constateren, kunstmatige inseminatie, duivensites op internet, het zijn slechts enkele voorbeelden.

Al deze ontwikkelingen zijn een feit en zijn ongetwijfeld slechts een begin van wat er de komende jaren nog zal volgen. De technologische en maatschappelijke context zal ook op de duivensport zijn stempel drukken. Voor of tegen zijn doet eigenlijk niet ter zake. Wie de komende jaren actief wil meespelen in de duivensport, zal zich onvermijdelijk moeten aanpassen aan de nieuwste tendensen.

Maar, we moeten er wel met z'n allen over waken dat al die vernieuwingen niet leiden tot een elitaire sport. De duivensport is altijd al een sociaal gebeuren geweest en dat moet in de toekomst ook zo blijven! Het zal bijgevolg een uitdaging worden om alle vernieuwingen zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk duivenliefhebbers, overal ter wereld.

Deze site hoopt dan ook een mooi voorbeeld te worden van hoe technologische vernieuwing toegankelijk, bruikbaar en nuttig kan zijn voor een breed publiek. De makers van deze site hopen dat hun initiatief zal meehelpen ter promotie van de duivensport!

WAT DEZE SITE TE BIEDEN HEEFT?

  • Gratis pedigree beheer voor alle duivenliefhebbers ter wereld!!! Zowel het online aanmaken van pedigreees (in meerdere talen zelfs) als het (thuis) uitprinten, is mogelijk en gratis!!!
  • De mogelijkheid om de eigen pedigrees te publiceren in een op te richten internationale databank van topduiven (Top Pigeon Database).
  • De mogelijkheid om duiven via deze site te koop aan te bieden en te kopen.

DE DUIVENLIEFHEBBERS ACHTER DEZE SITE.

  • Ene Marc Janssens (wonende te Merelbeke, België), van kindsbeen af geboeid door de duivensport (via vader Roger uiteraard), kwam midden 2002 tot het idee om een internet site te maken die liefhebbers van over heel de wereld de mogelijkheid zou geven om GRATIS hun pedigrees te beheren op één gemeenschappelijke website. Hiertoe moest een software worden ontwikkeld die dit zou mogelijk maken. Andere diensten zouden op de site worden aangeboden om het project betaalbaar te houden.
  • Ene Jean Janssens (wonende te Humbeek, België), eveneens een gepassioneerd duivenliefhebbers sinds tientallen jaren, en oprichter van de bloeiende duivenzaak "HORIZON EXPRESS" en het duivenkweekcentrum "LEONA". Jean hoorde wat zijn naamgenoot van plan was en al vlug was een samenwerking in de maak.